De voeding van een paard of pony

De basis van een gezond en atletisch paard ligt bij gezonde voeding. Maar wat is gezonde voeding? Gezonde voeding is voor elk paard anders, toch zijn er wel een aantal basis principes waar goed en gezond voer aan moet voldoen. Zo is het belangrijk dat de grondstoffen en de samenstelling van het voer constant en van voldoende kwaliteit zijn. Verder moet een paard ook altijd voldoende fris ruwvoer krijgen.

Een vast voerschema voor alle paarden bestaat niet. Telkens zal men het individuele paard moeten bekijken om te zien wat het dier nodig heeft. Dit hangt erg af van het type paard en van de prestaties die men van het paard verlangt. Zo heeft een zogende merrie een andere behoefte dan een opgroeiend paard. En een recreatiepaard heeft ook een hele andere behoefte dan een grand-prix dressuurpaard of een draver. En ook bij het voeren van paarden geldt; overdaad schaadt, te zware paarden krijgen last van de gewrichten en een verminderde conditie. Maar te weinig voeren geeft ook problemen.

Het voeren van enkel hooi of kuilgras is tegenwoordig voor praktisch alle paarden te eenzijdig. Weinig gras groeit in kruidenweiden en vaak heeft het niet lang genoeg de tijd gehad om voldoende mineralen uit de grond op te nemen. Extra vitaminen en mineralen zijn daarom noodzakelijk.Treurniet Mengvoeders heeft verschillende soorten paardenbrokken, waarvan de samenstelling stoelt op jarenlange ervaring. Een paardenbrok die zich in de praktijk reeds bewezen heeft. Naast het gebruik van goed verteerbare, smakelijke en hoog kwalitatieve grondstoffen zijn ook de toevoeging van vitamines en mineralen van wezenlijk belang. Vitamines en mineralen zijn nodig voor het optimaliseren van alle celfuncties. Maar ook hier geldt dat men te veel kan voeren.

Enkele voorbeelden van vitamines en mineralen zijn:

Speciale gepatenteerde persmethode zorgt ervoor dat alle brokken niet warmer worden dan 40 graden tijdens het productieproces. Dit zorgt ervoor dat de samenstelling van het voer minimaal veranderd tijdens het productieproces. Bij het produceren van mengvoeders gebruikt men melasse. Melasse is een restproduct uit de suikerindustrie, het zorgt voor de smakelijkheid en verminderd het losse stof in het voer. Hoge gehaltes melasse zijn vaak niet goed voor een paard, toch kunnen paarden kleine hoeveelheden goed verdragen. Treurniet Mengvoeders streeft ernaar zo min mogelijk melasse in zijn producten te verwerken, toch wel zoveel dat de positieve eigenschappen van melasse in het voer terugkomen.

Maar met alleen goed voeren is men er nog niet, naast gezond voer is het ook belangrijk dat een paard voldoende beweging krijgt en in een stal staat met voldoende frisse lucht.

Klik hier voor ons assortiment

RHF Onderhoud RHF Basis RHF Sport RHF Excellent RHF Prestatie RHF Slobber RHF Kruidenmuesli RHF Spiritmix

Racing Horse Feed - Voederbehoefte berekening paarden

Om een zo goed mogelijk voedingsadvies te geven hebben wij nodig:

Bovenstaande gegevens mailen naar: info@treurniet-mengvoeders.nl

Hierna krijg je een voederbehoefte berekening.
Alleen aanvragen die volledig opgegeven zijn worden in behandeling genomen, het moet voor ons geen puzzel worden, beschrijft liever teveel dan te weinig.

Wij hebben ook Voederschema bordjes. Lees verder