Feed for Food

Food for Feed

Consumenten stellen hoge eisen aan de veiligheid en kwaliteit van hun voedsel. Om consumentenvertrouwen te winnen en te behouden eisen leveranciers van vlees, zuivel en eieren dat diervoederbedrijven hiervoor een perfecte basis creƫren. Het motto van het kwaliteitsbeleid in de diervoederindustrie luidt daarom: "Feed for Food".

Om voedselveiligheid zeker te stellen, beheert GMP+ International in een continu vernieuwingsproces het unieke GMP+ Feed Safety Assurance scheme (GMP+ FSA scheme). Het GMP+ FSA scheme is een schema voor het borgen van de diervoederveiligheid in alle schakels in de diervoederketen. Het is een internationaal schema, wereldwijd toepasbaar.

Het basisprincipe van GMP+ FSA scheme is dat de diervoederketen deel uitmaakt van de hele productieketen van dierlijke producten. Deugdelijke borging van de diervoederveiligheid wereldwijd heeft hoge prioriteit. Bedrijven moeten hun verantwoordelijkheid nemen en op een juiste en overtuigende wijze inspelen op de behoeften van de dierlijke productiesector. Het GMP+ FSA scheme is een hulpmiddel om dit te realiseren. Dit GMP+ FSA scheme omvat als kwaliteitsborgingsysteem bedrijven uit alle schakels van de diervoederketen.

De jarenlange ervaring met het GMP+ FSA scheme heeft geresulteerd in een optimaal functionerend systeem, gebaseerd op de nieuwste inzichten in kwaliteitsbeheersing. GMP+ gecertificeerde bedrijven geven hierdoor voor producten, grondstoffen en productieproces wereldwijd de beste kwaliteitswaarborg.

Treurniet Mengvoeders is sinds 2003 GMP (en later GMP+) gecertificeerd. Wij bezitten zowel het GMP+ FSA B1 certificaat als het GMP+ FRA certificaat MI103 (verantwoord melkveevoeder). Voorheen waren wij aangesloten bij Trust Feed en nu bij Secure Feed, een samenwerkingsverband van meerdere mengvoederfabrikanten, welke onder andere als doel heeft de voedselveiligheid te borgen.

Food for Feed