Racing Horse Feed - Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief Weidegang

Het nieuwe weideseizoen staat weer op het punt van beginnen. Vele paarden en pony's zullen weides vol jong gras betreden. Het groene gras bevat veel suiker en onbestendig eiwit en kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken.
Lees meer

Nieuwsbrief: Merrie / Veulen voeding

Fokmerries hebben extra energie en eiwitten nodig voor de laatste vier maanden van de dracht en de eerste 5 maanden voor de melkproductie. Dat vraagt om meer aandacht voor de samenstelling van het voer.
Lees meer

Nieuwsbrief: Het opstallen van paarden

De zomer loopt weer naar zijn einde. En na een natte augustusmaand hopen we nog op een mooie nazomer. Sommige paarden zullen door de regenval al reeds op stal staan, andere paarden zullen, afhankelijk van het weer in september, nog even in de wei blijven staan.
Lees meer

Nieuwsbrief: Voederopslag

De zomer is weer voorbij, de bomen beginnen langzaam te verkleuren, de herfst is aangebroken. De natuur bereidt zich voor op de naderende winter, paarden krijgen een wintervacht en allerlei dieren zoeken een warme en veilige plek.
Lees meer

Nieuwsbrief: Ontwormen

De winter is weer begonnen. Tijd om de horzellarven te bestrijden die zich verborgen houden in de maag van het paard. Dit kan je doen door te ontwormen met een wormmiddel dat Ivermectine als werkzame stof bevat.
Lees meer

Nieuwsbrief: Paarden met overgewicht

Meer dan de helft van de paarden en pony's in Nederland is te dik
Lees meer

Nieuwsbrief: Vetrijk rantsoen

Vetten geven heel veel energie, twee � drie maal zoveel energie dan zetmeel. Een paard is heel effici�nt in het verteren en benutten van plantaardige oli�n. Een paard verteert vet in de maag en de dunne darm.
Lees meer

Nieuwsbrief: Grasrantsoen

Een grasrantsoen kan in onze rijke weilanden snel tot vervetting leiden. Daarom is een gecontroleerde grasopname belangrijk.
Lees meer

Nieuwsbrief: Kunstmest voor "arme" paardenweiden

Vanaf maart, wanneer de temperatuur langzaam omhoog gaat en het gras begint te groeien, komt meestal de vraag over wel of niet bemesten van de paardenwei. Het is vaak moeilijk om een goed kunst- mestmengsel te vinden voor het bemesten van uw paardenwei.
Lees meer